Mitt i smeten....

Vi lämnade Dragör tidigt i måndags morse.
Vi skulle till Christianshavns Kanal i området Christiania, ”mitt” i Köpenhamn. Äntligen har vi fått plats. Vi har försökt komma dit flera gånger men blivit nekade då det varit fullbokat varje gång. Denna gång var vi ute i god tid. Första mailet gick 2 maj.
Vilken fantastisk upplevelse. En trång kanal som gav lite utmaning med att komma på plats. Mycket trafik från alla turbåtar och hyrbåtar.
Vi bara njöt av all trafik och glada människor som gled förbi.
På tisdagen kom Gunnar, Pia, Eva och Clas och hälsade på. Mat på Kanalcafeen och eftersläckning ombord. Mycket trevligt.
Bröllopsdagen firades med att vi kollade in Köpenhamn. En lång tur på stan och sen ut till Reffen. En halvö med massor med mat från hela världen. Missa inte detta.
Vi hann även en tur till Christiania. Denna legendariska och ökända fristad. Vi trodde att deras tid var över med försäljning öppet av droger, men icke.
Det var fortfarande samma torghandel som det alltd har varit. Tydliga priser på boxar med alla möjliga droger. Storögt gled vi omkring och såg nog minst sagt malplacerade ut. Vi får hoppas det i alla fall.
Googlade lite kring Christiania och det visar sig att polisen gjort över 250 razzior det senast året. Vid något tillfälle hade tom Christianiterna jagat polisen på flykten. Trodde danska polisen hade nypor men här har dom det tufft.
Idag blev det till att packa ihop och ta oss till nästa stopp, Taarbaek.
Här skall vi fira midsommar imorgon eller rättare sagt Sankt Hans med häxbränning och fyrverkeri.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-