Magiskt i Sarsala....

Idag vaknade vi av att det regnade. Lite otippat….
När jag väl kollat av läget visade det sig att en tysk segelbåt hade lagt sig vid sidan av oss i natt. Och dessutom kommit på den lysande idén att tvätta båten tidigare än ens böneutoparen kommit i sina morgontofflor. Dessa tyskar gör allt för att reta upp mig. När jag stack upp huvudet och var så morgonrufsig jag bara kunde i mitt korta hår, så hälsar han glatt ”Bonjour”. Denna fusketysk som sprutar ner vatten i våra takluckor på morgonen har kommit på den lysande idén att spela fransman.
Planen gick dock i stöpet när jag såg hans stora tyska flagga i aktern och han tvättade glatt vidare. Och dessutom gav sin fru order på klaraste tyska. Med en dialekt förmodligen från Ruhrområdet. Han har fått i sig mycket dålig luft denna gosse.
Med sitt bländgulaste leende önskade han oss en trevlig dag när vi la ut. Vi beslutade att äta frukosten på vägen. Dels hade vi långt att gå och dels var jag rätt trött på tysken efter redan 10 minuter.
Tanken var egentligen att vi skulle gå en sväng om Rhodos idag och ligga på svaj över natten där. För att imorgon gå till Fethye och Yacht Classic för lite Hamam och poolhäng innan vi åker hem på fredag morgon. Besöket på Rhodos ställdes in och beslut togs att vi skulle idag gå till Sarsala Bay istället. Det skulle bli en lång dag på havet och vi hoppades att vinden skulle bli bra. Vi fick en läns på 7-8 m/sek hela dagen så vi gled fram i maklig takt på storseglet. En skön dag med ljudböcker och slöande loggade vi 62 NM. Vid 19 tiden förtöjde vi vid restaurangen i Sarsala. Förvånande lite båtar men dom flesta var väl längre iväg och sökte sig inte så nära Göcek ännu. Vi njöt i sittbrunnen och uppståndelsen blev ju stor från besättningarna när en sköldpadda majestätiskt simmade runt båtarna. Det blev en hygglig middag på restaurangen och sedan ett glas vin ombord. Natten var magiskt. Helt tyst och när krogen stängde efter sista gästen så drog dom sladden så det blev verkligen kolsvart. Stjärnhimlen var magiskt. Har nog aldrig sett en sådan syn. Mäktigt…. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-