Ali Baba i Bozukale...

Vaknade och kisade ut genom sidofönstret. Jodå. Strålande solsken och blå himmel. Men vem hade väntat sig något annat?
Vi tog en rask promenad genom byn som var hur mysig som helst. Förmodligen en helt ok semesterby. Många hotell längs strandpromenaden och en hel del affärer, barer, restauranger men på ett mysigt sätt. Inget haligali till fem på morgonen. Vi handlade det viktigaste. En paket Magnum Mini. 8 små glasspinnar att stoppa i frysen för kommande nätmys i solen. Vi blev positivt överraskade av en jättebrödkaka från Auroras restaurang till frukosten och senare hjälpte dom oss även att fylla på isförrådet.
Plötsligt var det bara vi kvar på bryggan. Vi trivdes så bra att vi inte hade någon brådska härifrån. Men till slut var det dags att tuffa iväg. Vi hade beslutat oss för att sakta dra oss mot Göcekhållet igen. Men som sagt sakta. Dagens etapp var planerad till Bozukkale och Ali Babas brygga. Vi hade helt vindstilla när vi tuffade i Selimiyeviken och det blev till att sitta och njuta och snacka i nätet. Sakta men säkert kom vinden tillbaka och denna gång i rätt riktning. Vi fick en härlig halvvind i flera timmar längs Symis kust. Plötsligt närmade sig en katamaran i lä och jag kunde ganska snart räkna ut att vi kommer att mötas till slut. Om jag nu inte är lite snabbare. Mycket riktigt så låg vi snart jämsides och han skulle västerut mot Symi och vi skulle söderut. Just då hade jag glömt väjningsreglerna eller snarare jag sket i vilket. Vi hade en bra bog och ville inte väja. Inte heller han.  Det slutade med att han gick akter om och med obscena gester från skepparen. Jag måste kanske friska upp mina kunskaper gällande väjningsregler i vinter.
När vi närmade oss udden där vi skulle svänga babord dog vinden fullständigt. Från 11-13 m/sek till 0 på fem minuter. Det blev till att starta motorerna och tuffa den sista biten. Väl i viken blev vi vänligt men bestämt vinkade med flagga (vilket var en smart och enkel innovation som fler mooringkillar borde använda sig av) till baksidan av bryggan eller vad det rent av framsidan.
Mycket folk droppade in till bryggan efterhand och när vi väl skulle käka så var det lite svårt att få bord. Trevligt ställe och billig mat. Om man tänker efter så skulle den inte heller vara dyrare.
Tanken var att vi skulle bädda i sittbrunnen med det var en del rännande på bryggan så det fick vänta…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-