Kithnos...

30 juni

Vi kastade loss innan soluppgången och det var tyst i hamnen förutom någon fiskare som höll på med sitt fiskenät. Det skulle bli en lång dags segling på 46  Nm för att komma till ön  Kithnos och motorn fick gå varm eftersom det var helt vindstilla.

Kithnos var en helt fantastisk ö, precis som en grekisk ö ska vara. En mysig liten hamn med plats för 15-20 båtar. Vitkalkade små hus på sluttningen, mysiga restauranger med bord precis vid vattenbrynet och linor där det hängde bläckfiskar på tork. Supermarket på ett behagligt avstånd och en liten sandstrand intill hamnen. Helt i vår smak.

Elin tog en lång siesta i hängmattan och läste en bra bok medan Bengt och jag fick en rolig stund med många skratt tack vare en familj som skulle lägga till. Det var som hämtat direkt från filmen, Götakanal.

En restaurang fick på kvällen bjuda på en fantastisk fisk med deras egen special garlicdressing. Elin åt som vanligt en grekisk sallad med fetaost.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-