Äntligen på väg igen...

En trevlig fredagkväll med god mat och trevligt sällskap (Elin & Annette) på Norra Promenaden i Ystad. Tänk att vi bara har några meter hemifrån till detta toppenställe.
Lycka till Carina & Lasse med er nya pärla.
Kvällen avslutades med en pava rosé tillsammans med Jonas & Mia och Mårten & Annica på bryggan vid vår ”nya” bår Ouzo. Sen hem i bingen. Klockan skulle ringa tidigt men det var svårt att krypa till kojs denna, nästan första sommarkvällen för året.

Men klockan ringde 2:30 och det kändes som om vi precis lagt oss. Kanske var det just så...
Vi blev hämtade kl 3 av My som likt en hjältinna lovat att hjälpa oss med transfer till Kastrup.
Då vi åkt med Norwegian innan var vi beredda på långa köer och dryga, morgontrötta resenärer men det blev precis tvärtom. Som på en räkmacka gled vi igenom både incheck, security och taxfree. Lite modfällda dock (snacka om I-landsproblem) att Loungen inte var öppen så vi fick lugnt vänta in det magiska klockslaget 5 innan vi fick frukost.
Planet gick i tid och måste nog säga att SAS får se upp med Norwegian. Vill faktisk inte kalla dom ett lågprisbolag utan ett premiumbolag med bra priser. Och fina nya flygplan. Och man kan köpa stora flaskor vin så man slipper köpa många små. Internet är även fräckt att ha ombord.

Även på basen i Lavrio flöt det på kanon. My Elfri var prioriterad och låg klar och glänste när vi kom. Annette tog My Market och handlade mat och förnödenheter medan jag hämtade 2 ton prylar i skåpet på basen. Till allas stora glädje… Alla är osäkra på om MyElfri tål all last så fanken vet om vi inte finns på grekiska Oddset.
Vid två hade vi stuvat in allt, handlat, checkat in och käkat lunch så vi var klara för avfärd. Inte helt självklart då snacket på kajen handlade om det blåsiga vädret som drabbat området. Cykladerna skulle vara katastrof att gå till. Saroniska var också problematiskt men när vi förklarade att vi skull till Joniska höll alla med att det var det bästa valet. Kul för en gångs skull.

Vid halv fyra gled vi ut ur hamnen. Det blåste nu 12 m/sek och det blev en underbar slör ner till Sounio som vi planerat. Därefter en halvvind som höll sig hela kvällen. Vi hade nog den bästa seglats någonsin med My Elfri. Bra vind, nya segel, varmt och skönt och tre veckors semester framför oss. Klockrent.
Lite smolk i bägaren när vi skulle tända lanternorna den sista timmen när solen dök ner bakom bergen i Aten. Det bara blinkade på panelen.  Dom fungerade verkligen inte i fören. Fick plocka fram extralanternorna som gick på vanliga batterier. Dom lyste inte ens upp sig själv. Att jag som ”gammal” pilot inte går igenom checklistan och kollar allt gör mig mer förbannad på mig själv än den som skulle se till att det funkade. Jag vet Staffan, du har skickat mig en kanonlista att använda. Nästa gång kör vi pre-sail checklist.

Likt Black Pearl gled vi i mörkret in i Eginas hamn. Naturligtvis ingen naturlig plats. 4-5 meter bred, vid huvudkajen och nära till el och vatten. Men det rådet vi en gång fått, att om hamnen är full så finns det alltid ytterligare en plats, spelades upp i huvudet som ett mantra.
Mycket riktigt hittade vi en systerbåt, en B40 som låg som fjärde båt utanpå en som låg på sniskan från en flytbrygga. Ett gäng bussiga holländare lät oss ligga utanpå. Att ta sig iland nu kändes som en överloppsgärning så vi stannade ombord, tog en knäckemacka och bara njöt…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-