Little harbour, Abacos....

Vi vaknade upp till en härlig soluppgång i Hope Town. Jag försov mig och missade det mest magiska men det kommer ju fler soluppgångar får man hoppas. Dessvärre hade någon i omgivningen tömt sitt avlopp i den lilla hamnen. Gjorde att morgondoppet fick skjutas på framtiden.
Dock hade sköldpaddorna vaknat och stack upp sina huvuden lite här och var.
Beslut togs att vi lämnar Hope Town och äter frukost senare.
På väg ut ur hamnens smala, grunda ränna kunde vi se ännu fler sköldpaddor men även meterlånga hajar ligga och vila på botten. Kanske Revhaj eller Sandhaj om det nu finns något som heter så.
Fortfarande chockade över att maxdjupet på vår färd oftast endast ligger på 2,5 meter. Ibland mer och ibland mindre beroendet på tidvattnet som också förbryllar..
Vi tuffade i motvinden söderut. Ett härligt badstopp på en liten ö. Kritvit strand och massor med stora havssnäckor som låg lite överallt. Kändes lite som om turistbyrån på Bahamas hade varit och lagt ut dom på stranden för vår skull. För så här fint kan det väl ändå inte vara på natutligt sätt, eller?
Det blev en Swedish fika med Bahamian cinnamon buns.
Åter i båten gick vi vidare söderut till Little Harbour som skulle bli vårt ställe för natten. Vi fick dock ligga utanför marinan några timmar och invänta tidvattnet för att komma in. När vi kom dit var det bara en meter djupt och vi behöver åtminstone 1,20. Strax innan high tide testade vi och det gick bra.
Fredrik fixade en supermiddag som vanligt. Därefter kunde vi kolla in en magisk stjärnhimmel.
Kolsvart med miljarder lysande himlakroppar och satelliter.
Overkligt vackert….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-