Kroatien vecka 44...

Satte väckningen till 2:15. Den funkade och kändes som en slägga i huvudet. Hade ju just somnat. Helt säker på att jag var inne i den sömnzon där man av många skäl inte skall väckas. Men väl på fötterna så kändes det ju ganska bra. Annette och jag skall iväg till Kroatien för årets sista vecka på medelhavet. Elin hade den goda viljan att köra oss till Kastrup.
Det märktes på flygplatsen att det är höst och resandet avtagit. Den största skaran i köerna är silverrävar i min egen ålder, släpandes på golfbagar på väg till Algarve eller andra goa ställen. Efter 1 timme och 55 minuters flygning var vi nere i Split. Vår trogne chaufför Goran tog emot med ett stort leende. Han kallar mig mister Bengt.  Lite kul. En klockren kontakt som man förbokar via sms eller mail. Klickar aldrig. Han släppte av oss på Konzum med z så vi kunde bunkra upp med lite mat och dryck. Dom hade lite tillbud på Zlatan Plavac så det blev några stycken. Sen bar det av till Seget marina. Detta ställe som normalt är fullt av stirriga människor som antingen skall hem eller förväntansfulla personer som är ivriga att komma ombord och iväg. Dock inte idag. Ett otroligt lugn rådde över Navigares bryggor. Endast 10 av drygt 100 båtar skall ut idag. Sista veckan på säsongen.
Vi fick använda My Elfri II som depå för våra väskor och matvaror tills Barbarossa är klar. Städning pågår för fullt så vi gick in till Trogir för att äta frukost. Underbart att sitta på Waterfront i solen med en dubbel espresso. Åter i marinan så var det dags för incheckning. Gick snabbt då vi väl känner modellen. Lite värre var det att få våra väskor som vi ställt i förvaringen och som vi lämnade i september. Tre väskor med massor av prylar. Simfötter, flytvästar, kopplingar och inte minst en xlflagga. En obeskrivlig röra med oändligt massa väskor. Plötsligt drar han fram en väska som det stod My Elfri på. Den var helt tom. Det här blir inte bra…. Då visar det sig att det är den väska som dragkedjan gått sönder och som jag kastat undan förra gången. Suck. Men efter en stund drar han fram en väska till. Och sen ytterligare två. Pust. Nu har vi nog allt. Kanske.
Nej nu drar vi..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-