Fiskardho..

Efter en gungig start på natten blev det en riktig god natt sömn. Lite ”svalare” i natt. Kanske bara 28 grader gjorde att man sov ”hyggligt”. Mer kan man inte begära i Grekland i juli.
Vi tog en liten tur på stan medan Elin eventuellt skulle vakna. Hittade en så smart innovation som frysta mineralvattenflaskor. Hade minst två funktioner. Man fick hjälp med att sänka temperaturen i kylen och så fick man mineralvatten ”på köpet”. Smart tänkt kära greker. Betalar gärna någon € extra för fruset vatten.
Vi valde att lägga ut och ta frukost i någon badvik på vägen. Och ”på vägen” innebär idag att vi skall gå till Fiskado på Kafellonia. Dit måste man gå om man är i krokarna och skall man dit skall man komma i tid. Vad nu det innebär…
Vi valde att runda norra spetsen på Ithaka så snart som möjligt och vid halv två tuffade vi in i Fiskado tillsammans med 5-8 båtar samtidigt. Insåg snart att detta är Joniska havets svar på Hydra. En magnet som oftast innebär krångel att lägga till och dagen efter, krångel att ta sig ut. Mycket riktigt var det som hajar som cirklade efter sitt offer, höll vi seglare på att leta plats. Vem skulle lämna och vem skulle kunna hinna att ta platsen? Sjukt….
Det gäller att vara fräck och vi hittade en liten glipa mellan två båtar som vi anade att vi kunde trycka oss in emellan och släppte ankaret. Samtidigt som man släppte det insåg man att man satte insatsen till ett helvete imorgon. Men, tomorrow is another day, typ.
Vi backade sakta in i glipan mellan två båtar och det såg bra ut. Ända tills glipan plötsligt krympte dramatiskt när vi närmade oss. Det visade sig då att en annan båt fått samma idé men på andra sidan den ena båten så det blev en slags drag/tryckkamp om vem som skulle komma in först. Vi vann, typ. Dock med en knäckt mantågstötta men vi vann. Det blev dessutom en glad överraskning att en av våra grannar var dom ryska elingenjörerna från Vahti. Vad skall dom hitta på ikväll. Ta fram ett eget privat Ignalina ur packningen för att få ström? Nej dom gjorde som förra kvällen Deala med en krog för att få ström. Vi hängde på upplägget då vi klarade oss med vad båtens sladdar hade att erbjuda. Smarta, försigkomna ryssar….
Det visade sig att det var mycket sten vi kajen så vi fick lägga vår båt 3-4 meter från kajen och använda deras båt som landgång. Elin konstaterade att även deras båt låg med sitt roder, bara en decimeter från stenarna. Då rycker ryssen på axlarna och utbrister. I dont give a fuck. Insurance you know….
Det visade sig att det var en fantastisk mysig stad med en hel del stjärnglans. Tom Hanks, Bruce Springsteen, Madonna med flera återkommer tydligen då och då hit och Bill Gates lär visst ha ett hus i krokarna. Inte för vi såg några stjärnor förutom det underbara gänget från Malmö/Höllviken som vrålade när dom som såg XL-Bengan på bryggan. Det verkar som om världen är liten här då vi träffas lite här och där. Skitgott gäng som nog har förbannat kul ihop.
Det blev en go middag på Captains Cabin, vår elleverantör. Det visade sig vid efterforskning att detta var byns äldsta restaurang. Mycket god mat, trevlig personal, vettiga priser och bra/billig el.
En fantastisk atmosfär med många restauranger och kaféer och ett behagligt lugn nu när alla ligger förtöjda. Plötsligt glider två enorma yachter in i den lilla hamnen. En lägger sig vid färjebryggan och direkt kommer en långtradare med diesel (en sån som levererar till bensinmackar) och dom tanka. Detta pågår i några timmar.
En annan yacht vid namn A and A kommer in och till alla ätandes förvåning dräper han allas sista och enda förhoppning att komma ur hamnen helskinnade imorgon bitti. Han lägger ett jätteankare med en jättekätting rätt framför fören oh tvärs över våra kättingar på båtarna på vår brygga och låser upp 20 -25 båtar..
När han åker imorgon kan alla andra åka……

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-