Zante here we come...

Idag är tanken att vi skall gå hela vägen till Zakynthos. En sträcka på nästan 60 NM eller drygt 11 mil. Sträckan började som igår. Helt kav lugnt och vi stävade sakta fram medan frukosten avnjöts. Passerade den stora bron vid Patras och vi kände att det sakta började lufta lite igen. Efter ytterligare en stund styrde vi söderut mot Zakynthos och då hade vi fått en härlig bog på 6-8 m/sek. Jämn fin vind gjorde att eftermiddagen bjöd på fin segling i god fart mot målet i Zakynthos. Åtminstone nästan. Vi valde fart istället för höjd så vi var tvungna att slå vid Killini. Där fick vi rak motsjö och vinden friskade i till drygt 10 m/sek.
Nu var det inte lika kul längre så det blev motor och sprayhood upp som gällde.
Vi hade gjort upp med hamnkaptenen att vi skulle komma mellan 19 och 20 så det kändes skönt att vi skulle vara garanterade plats när vi kom. Klockan var 20.05 så vi var i tid. Trodde vi…. När vi kallade upp hamnkaptenen förklarade han att vi var sena och vår plats hade gått förlorad. Inte typiskt greker att hålla tider precis men det är kanske skillnad på vem som är sen. Hur som helst blev vi anvisade en plats bakom en annan segelbåt och framför en stor katamaran i en hörna av marinan. Det blev till att fickparkera på ett nytt sätt vi inte testat innan men det gick riktigt bra.
Trötta på att vara ombord gick vi på stan och fick något till livs. Det blev en typisk Souvlakibar men mycket god och prisvärd mat…. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-