Laganas....

Tillslut kom kättingen på plats. Tog mycket energi men nu är det fixat.
Vi gör som kungen, vänder blad och går vidare.
När allt var fixat och solen gått ner kunde vi äntligen lämna båten för att bekanta oss med Zakynthos stad. Den var trevligare än vad vi kunde tro från vår sittbrunns-view. Gågator med massor med trevliga restauranger och butiker som förmodligen Elin kommer att gilla.
Vi blev i och för sig inlurade på första bästa krogen på gatan. Detta var ju ”den bästa i hela stada” så det vara bara att kliva på. Har redan glömt namnet på den men bara fråga efter den bästa restaurangen så hittar du säkert hit.
Ganska slitna efter dagens negativa energikick blev det en hyggligt tidig kväll. Men först blev det till att provsmaka lite av Annettes vinklipp från hennes tidigare besök på Spar. Vinet höll måttet och klarade sig från att hällas ut. Trevligt att sitta ombord och kolla in alla människor som promenerade förbi. En man ville absolut bli fotograferad med My Elfri i bakgrunden. En del har utmärkt smak.

Morgonen började med en promenad i stan som saktade vaknade till liv. Vi fick faktiskt tag i färska jätteräkor så det kan nog bli något gott av dom inom dom närmaste timmarna. Som vanligt är det lurigt att få batterierna att räcka så kylen får stängas av på natten. Istället laddar vi med isbitar vi köper iland. Så även idag.
Testade lite med att låta en spring sitta i land istället för att köra med fjollevispen och det visade sig var en bra teknik. Kul om jag kunde komma ihåg detta till nästa gång…
Vi träffade på ett gäng från Malmö som seglade en Bavaria 46 från Lefkas igår. Dom tipsade oss om var man kunde ankra upp i Langanas. Bukten med en massa restriktioner då området är en häckningsplats för sköldpaddor (heter det så om det gäller sköldpaddor?).
Vi fick en fin segling och vid lunch var vi framme. Massor med småbåtar for fram och tillbaka och ingen verkade bry sig om reglerna som gäller. Gled runt för att kolla om vi kunde se någon sköldpadda men det kunde vi ju inte. De är förmodligen lika sällsynta som en rastlös grek. Vi får väl googla för att kolla hur skaldjuren ser ut. Vi gick i alla fall till byn Kieri och  släppte ankaret strax utanför hamnen. Det blåste mellan 8-12 m men det var nog tur för det var riktigt varmt. Vi slappade på däck och löste lite världsproblem som vanligt och plötsligt var det lunchdags. Det blev insmugglad sill och snaps därtill. En trevlig tradition som Annette är duktig att hålla vid liv.
Eftermiddagen i solen och somnade sött i hängmattan på däck.
Solen är på vägvner och det är dags att tända ankarlanternan. Fick felmeddelande och den tändes inte. Pulsen steg. Men plötsligt tänds den. Någon driver med mig…
Nu märks det tydligt att något gott är på gång. Det doftar vitlök och räkor.
Det är Michelinvarning på denna skuta. Annette för den utsökta matlagningen och jag för övergödd kropp….
Bilden är från en av våra krannar i viken. Dom hade eget vattenland med sig och en Riva träbåtsklassiker i lastrummet. 
Skeppet heter High Power 3 och var en riktig gigant, Kolla in här!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-