Mot Koufonisi...

Vi hade precis lagt till i hamnen i Naxos då Anders och Petra dyker upp i taxi. Snacka om tajming….
Efter sedvanlig välkomstouzo blev det en liten promenad in i gamla stan för lunch. Naxos är en mysig stad med trånga gränder med små trevliga restauranger.
Beslut togs att vi skulle ta oss till Koufonissi nästa dag.
Vi vaknade av att det blåste rejält och man kände direkt lite oro ifall vinden skulle bli avskräckande för vår nya besättning. Antingen vågade dom inte säga något eller så var det inget problem för dom. När vi lagt ut och styrde söderut så fick vi en varm nordvind på mellan 8-12 m/sek. Det blev en otrolig dag i solen då vi surfade på vår slör/läns i mellan 7 och 9 knop. En märklig sak hände dock när vinden plötslig dör på några få minuter för att sedan börja blåsa upp igen från sydväst istället. Med nästan samma styrka i en halvtimme. Sen dött igen…..

Väl i hamn hade vi en underbar eftermiddag i solen. Koufonissi är en fantastisk liten ö med 400 bofasta. Några butiker, bageri och hotell. Man kan tydligt se spår av krisen dock, med igenbommade hotell och pensionat.
Måste säga att jag blev sjukt imponerad och avundsjuk när en fransman i hamnen startade en slags radiostyrd helikopter med ett antal propellrar. Dessutom fanns det monterat en Go Pro-kamera. Han flög han runt och filmade i hamnen. Kan bara ana vad han kan få för fräcka filmer och bilder från den vyn.
Den har nu hamnat överst på önskelistan till jul.  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-