Blandade känslor på PhiPhi...

Varmt inatt igen. Annette vaknade först som vanligt och satt leende på däck när jag väl masat mig ur bingen. Idag skulle vi besöka Svenska skolan i Koh Lanta. Den ligger in en vik som heter Klong Dao på nordvästra delen av ön. Vi ankrade upp och knallade in och hälsade på. Dom verkade ha hur mysigt som helst. Man hade både förskola och upp till årskurs 9. Den låg i ett område som tydligt flaggade att det bodde många svenskar här. Kan förstå då stranden och området var imponerande men när man kom upp till huvudgatan var det inte lika imponerande längre. Mycket trafik och skumma affärer. Nej vi föredrar nog att besöka Thailand sjövägen.
Nu var det dags att dra vidare och vi styrde västerut mot Phi Phi-öarna. Eller rättare sagt Koh Phiphi Don. Vi gick in i viken dit alla går, Ton Sai Bay. Färjor, dykbåtar, fraktbåtar, drösavis med longtails och så vi och 4-5 andra seglare. Ett rätt drygt ställe med massor med båttrafik. Lite konstigt att samtidigt titta mer i glasklart vatten med akvariefiskar i vattnet runt båten. Så det fick blir lite snorkling på eftermiddagen…
Vi tog dingen till stranden för middag och som vanligt gjorde vi våra kalkyler hur långt vi måste dra dingen upp på stranden för att ha den kvar när vattnet stiger. Det visade sig naturligtvis att vi hade överdrivit, igen. Men bättre det än att var utan dinge.
Det blev en promenad till centrum 500 meter bort. Då jäklar fick vi klart för oss vad detta var för ställe. Party, tingel-tangel, farbröder med unga thailändskor etc. Vi hade blivit varnade och vi får skylla oss själv. Vi kommer sticka tidigt. En god middag han vi med innan vi tuffade ut till båten. Kvällsdopp och sen skall vi försöka sova. Varmt som attan igen….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-