Mot Khalkis....

Måndag morgon.

Våra arabiska vänner i trålaren sov sött när vi gav oss av.

När månen stod som högst fick vi ett nytt erbjudande av våra nya vänner. Dom ville bjuda på whisky så dom tog nog sovmorgon. Så troende var dom. Eller får man dricka när det är mörkt. Får googla detta vid tillfälle.

Vi gick sakta norrut mot Khalkis för maskin. Ingen vind alls och den som kom var rätt i näsan så det fick bli för motor. I Khalkis finns en dragbro som ansluter Evia med fastlandet hindrar fortsatt väg norrut. Denna bro öppnas bara på natten så det blir till att vänta.

Dock vred vinden och vi hade en underbar läns/slör under hela eftermiddagen. Stopp för bad och lunch på vägen. Väl på plats i Khalkis var det att anmäla på Port-police sitt intresse för att åka genom passagen. Det var 11 båtar söderifrån och 3 norrifrån. Mellan 22 och 02 skulle vi vara klara för passage och efter 22 skulle vi vara tillgängliga på WHF´en.

Vi la oss för ankare i viken strax innan bron och väntade på att nått skulle hända.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-