Drevnik Veli...

Underbart att komma iväg igen.
Solen gassade även om man kände att det var betydligt svalare i vinden än vad vi är vana vid. Beslut togs att vi skulle gå till Drevnik Veli. En liten ö/by som vi varit i för minst 10 år sedan. Skulle bli kul att återse. Det hade friskat i och vinden låg på 8-9 och det var lite knix att lägga oss långsides på kajen. Med bredsidan mot vinden har vi ett stort vindfång så det gäller att göra rätt. Vi backade till kajen och Annette hoppade iland med aktertampen. När den var fast så vred vi oss rätt med motorernas hjälp. Klart nöjda med vårt arbete som kröntes med en Travarica i solen.
Denna gång skall vi segla med en Lagoon 400 i samma version som vi skall få levererat i vår, owners-version. Denna är dessutom lite extra pimpad med generator och aircondition. Bara vi inte känner att detta är utrustning vi inte kan vara utan. Problemet är att det handlar om 350 000 kr extra. Nåja, AC kommer vi väl inte behöva denna vecka så detta eventuella beroende lär vi kunna hantera. Dock kunde jag inte låta bli att köra generatorn bara för att ladda dom nästan redan fulladdade batterierna. Fan att man är prylnisse….
Det blev en go middag i backen efter vi betalt hamnavgiften till en man som förmodligen hittat sin Port-authoritybricka eller tillverkat den själv. Hur som helst så låg vi för 100 kuna utan kvitto. Utan el…
Gonatt….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-