Short notice...

Idag var det dags att packa ihop och flytta ur My Elfri. Vi verkligen älskar vår båt. Har haft långa och många diskussioner för att kunna hitta nackdelar. Det skulle kunna vara för små garderober. Funkar i detta klimat men förmodligen tuffare när livet kräver mer ombyte och varmare kläder. Annars är det inget speciellt som stör bilden. Många tycker att det inte är en segelbåt utan ett flytande hus. Och läser man på nätet om folks uppfattningar om katamaraner så kan man lätt upptäcka mycket förutfattade meningar. Många som aldrig satt sin fot på en katta men har ändå starka uppfattningar i forum och artiklar. Dock verkar dom flesta artiklar beskriva att fler och fler upptäcker dom många fördelarna. Det är tydligen väldigt ovanligt om man en gång haft en katamaran att man går tillbaka till enskrovsbåt. Har full respekt för olika uppfattningar men vi är jätteglada att vi nu planerar en framtid med vår tös My Elfri II.
Nu skall vi flytta över våra prylar i en Bavaria 46 av 2014 års modell. En båt som vi känner till stora delar igen från Jonas och Mias Maja of Sweden och Kristina och Lars-Olofs Kristina of Sweden. Härliga rymliga båtar som seglar kanon. Rymliga hytter och en mycket trevlig salong. Det som verkligen sticker ut är den gigantiska badbryggan och ett separat duschrum.
En svettig förmiddag och så snart prylarna är ombord så drar vi…..
Det sista jag skulle köpa är istärningar som finns i påsar i jourbutiken i marinan. Dessvärre höll jag på att få total kramp då det visade sig att 4 tyska gubbar höll på att veckohandla inför sin segling där. Dessutom skulle dom diskutera priset när väl dom låtit mig vänta med min ispåse i handen. Denna började tina och rinna på golvet innan jag slängde tillbaka den i frysen för att invänta tyskarnas förhandling. Hur korkad får man vara? Tror man det är billigt att storhandla på Statoil eller? En blick från herr Blomqvist fick önskad effekt och övertysken lät mig gå före och köpa en ny påse is. Dom lär väl fortfarande stå och diskutera.
Fusketyskar….
Vinkade farväl till Lindbergs som nu verkade fått hela sin besättning ombord. 11 personer. Intressant...
Hoppas våra vägar möts i veckan....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-