Tillbaka till brottsplatsen....

Ny dag på Miami Beach.
Tanken är idag att vi skall dra till Fort Lauderdale och Sawgrass Mills. Ett galet köpcentrer för märkesbutiker och outlet.
Men innan dess gick färden till 9 th Street i South Miami Beach. För drygt 30 år sedan bodde jag där på ett hotell som då hette Le Mar Hotel, som drevs av ett svenskt par. Detta hotell var vårt hem flera gånger på våra inköpsresor då vi importerade bilar, båtar, Harleys, grillar och jetskis mm till Sverige.
Det som stack ut var att jag fick uppleva att titta rakt in i en revolverpipa. En trevlig svensk kille som vi umgåtts med och gjort ett flertal affärer med gällande motorcyklar hade plötsligt tappat det och hade börjat knarka och var verkligen på väg utför. Polisen i USA var efter honom och han mådde absolut inte bra. Ni hade det spårat totalt och han upplevde att alla förföljde honom och därför hade han beväpnat sig. Vi blev minst sagt förvånade och rädda såklart när Tommy förvandlats från den lugne goe killen till en kille som hotar med ett vapen. Han hade en näve med ammunition som han smällde ner i lobbydisken och viftade med pistolen framför ögonen på oss. Jag kommer aldrig att glömma detta ögonblick med den svarta prick som var pistolmynningen som jag tittade rakt in i. Kommer ihåg att jag upplevde att allt skedde i slowmotion. Tommy åkte fast och tillbringade tid både i amerikanskt och svenskt fängelse. Tyvärr lever han inte idag.
Det kändes bra att komma tillbaka till ”brottsplatsen” och spännande att se att allt nästan var sig likt.
Med drygt 300 butiker gäller det att ladda klokt. Det blev därför ”frukost” på Starbucks 10 minuter innan portarna öppnar. Blodsockret är i balans och man har styr på både puls och andning.
Tiden mellan öppning kl till 12 var ganska ok. Lagom med folk och det var en go känsla i det 220 000 kvadratmeter stora tivolit.
Just då dopade vi oss med en glass från Hägen-Daz för att ta anstormningen från köpgalna turister. Tur det för sen brakade det loss. Rena Ullaredskänslan.
Annette gjorde ett gott arbete med att prova kläder och trängas i köerna. När det väl var dags att betala fick hon snällt ställa sig kassakön med ca 50 personer före i kön.
På vägen hem stannade vi till på det största pågavaruhus jag någonsin sett. Bass Pro Shop. Ett galet ställe med allt för båtar, fiske, jakt och mycket mer. Less is not more.
Väl hemma blev det till att fånga dagens sista solstrålar och ett par drinkar på Happy Hour.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-