Kukljica - Ugljan...

Svag vind gjorde att vi fick gå för motor större delen av förmiddagen. Vi började känna att det var dags för lite lunch så vi ankrade upp i en vik på nordostsidan av ön Pasman. Lunch och bad i viken Barotul. Efter lunch hade vi blivit bjudna på lite vind så vi satte segel och njöt några timmar. Natthamnen råkade bli Kukljica på sydspetsen på ön Ugljian. En ganska liten stad med en gästhamn för max 10-15 båtar. Ingen hamnkapten kom och mötte oss men några vänliga polacker i grannbåten hjälpte oss. Dom snackade lite svenska som dom har nog varit på besök i Sverige av en eller annan anledning.
Det blev några timmars slappande i nätet med lite kallt vin och skitsnack. Kul att se på när andra skall lägga till också.
Vi valde att käka på nr 1 på Tripadvisor. Konoban heter Udica och ligger längst in i hamnen. Just när vi är på väg dit ser vi ett gäng gubbar i vita skjortor som monterar upp notställ, högtalare och ljusramper. Kul med lite musik till maten.
Vi hade precis satt oss till bords när dom drog igång. Jösses vilket jäkla liv. Full gas på volymen direkt. Go musik men det skulle vara kul att kunna snacka lite också. Men det gick absolut inte. Vi satt bara och glodde på varandra och njöt av den fantastiska maten. Men dom tog paus ibland så vi fick ta igen snacket då. En glass och sedan gonatt….
En trevligt liten by som vi gärna återvänder till.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-