Norrut igen.....

28 juni

Vi väcktes av kyrkklockorna och högmässan var igång. Det hördes som prästen och församlingen stod på vår båt. Vi kastade loss i god tid, satte segel och seglade norrut. Perfekt vind, 5-6 knop och blå himmel. Härligt!!

En snorkeltur i en skyddad vik och där hittade Bengt en båt på botten.

Vi bestämde oss för att segla till Poros, en ö som vi bodde en natt på förra veckan. Poros skiljer sig från de andra Saroniska öarna. Den är mindre salt, vild ytterskärgård och mer lummig innerskärgård och det beror på att den ligger så nära den stora halvön Peloponnesos med sina skyddande berg. Man går in i ett smalt sund som får det att påminna om Venedig. Stan är trång, varm, mänsklig och fantastisk vacker och rörig. Längs kajen ligger segelbåtar och lyxjakter i dubbla led.

Skön att komma i hamn efter lång dags segling (33Nm). Vi blev inropade av två svenska segelbåtar att lägga oss bredvid och det visade sig att på den ena båten var ena ägaren till Navigare Yachting, där vi köpt vår båt. Kul!!

På kvällen blev det vin och vitlökskokta musslor på en av hamnkrogarna och en 5-stjärnig Metaxa fick bli ett bra avslut på en händelserik dag.

 

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-