Pag.....

Härligt att ligga på svaj i en vik. Det bästa som finns när det gäller båtliv, tycker vi. Sitta och njuta på kvällen och ta in hela stjärnhimmeln med en snar fullmåne som blänker i vattnet. När jag väl vaknade på morgonen var Annette inte där. Inte bra om hon gått i sömnen just i natt.
Tog mig kisande upp på däck och ser en liten prick in mot stranden. Fru Blomqvist hade bestämt sig för att ta en simtur på morgonen. Om in till stranden som det verkar. Bra jobbat.
Själv fixade jag en espresso och beskådade eventet.
Efter frukost och lite mer bad så drog vi ankaret och satte kurs mot Pag. Vi hade en hygglig slör på mellan 5-12 m/sek så det blev lite kul segling. Intressant att se hur olika öarnas karaktär är. Pag ser precis ut som ett månlandskap eller kanske en öken. Vissa öar är helt gröna och frodiga.
Plötsligt dyker en delfinfena upp framför båten. Det brukar innebära att det finns några till, och det gjorde det. Det var säkert 20 stycken varav 5-6 var mycket nyfikna och lekte i bogsvallet. Märklig känsla att höra deras pipljud och att dom lägger sig lite på sidan för att kolla upp på oss ombord.
Dom höll oss sällskap i närmaren en halvtimme innan dom tappade intresset och fortsatte leka på annat håll. Vi stannade till strax innan Pag för att ta ett sista bad. Då dyker nya delfiner upp. Annette låg i vattnet och hoppades på att dom skulle komma till henne. Jag skulle verkligen ge mycket för att få se en trekantig fena komma emot henne i vattnet. Nu kom dom på bättre tankar och gled iväg på annat håll.
Nu skulle vi lägga till och ingen hamnkapten syntes till. Det framgick inte heller var gästbryggan låg så vi tog en kaj som verkade bra. Det blev långsida då det kändes som om vi skulle bli ganska ensamma seglare i hamnen. Det kom en Hanse 575 samtidigt som oss men i övrigt var det tomt. Däremot kom det svärmar med mindre day-cruisers. Tydligen båten för gästerna på denna ö. Dom tyckte nog vi hade tagit deras kaj för dom låg både framför och bakom, och utanpå varandra. Dom tankade sina båtar med dunkar och det slangades till höger och vänster. Det låg en bensindoft i hela hamnen. Tacksamma att ingen kom på den spännande idéen att tända en cigg just då.
Plötsligt kommer en lite udda fågel på motorcykel och iförd en gammal tysk arméhjälm fram till oss. Tandläkaren hade han dissat sedan många år. Han läspade ganska intressant på sin knackiga engelska. Han förklarade att vi låg helt fel men han skulle hjälpa oss. Han hade minsann varit i både Danmark och Sverige. Han gillade oss nordbor och ville att vi skulle ligga bättre än vi gjorde. Vi tyckte dock att vi låg ganska bra med koll på vad som hände i stan. Fick en förklaring att det var alldeles för grunt för en så här stor båt. Det hjälpte inte att jag försökte beskriva att en katamaran inte är så djupgående. Han vann och han skulle vänta på oss längre bort. Platsen han valt var på pirnocken i hamnen. Innebar att vi tog halva bredden i hamninloppet. Visserligen låg det bara småbåtar i hamnen som med lätthet skulle ta sig ut och in, men ändå…..
Vi fick verkligen centercourten i Pags hamn denna kväll. Vi hade full koll på alla 100- eller kanske 1000-tals kvällsflanerande turister. Och dom hade koll på oss kan man säga. Kul att folk är intresserade och nyfikna men när det liknar fönstertittande så kan det bli för mycket.
God mat på Tripadvisors rekommendationer gjorde oss inte besvikna. Kvällen avslutades med en kopp kaffe medan Annette tog ett bad i blåljuset.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-