Arkeologiska fynd?

Åter en stilla morgon.
Det blev en del bunkrande av mat och vatten på Tomy i hamnen. Bra affär som var lätt att ta sig med dingen. Dagen inbjöd även till en lång runda till fots. Vi gick halvön Gravina strax norr om Hramina Marina. Där lär romarna haft en bosättning på 700 talet. Det skall även finnas spår av ”den sjukna staden” som av någon anledning dränktes av havet. Man har lagt ut bojlinor där man skall kunna snorkla och hitta amforor, väggar men även barlaststenar från fraktfartyg från förr. Så vi ankrade upp utanför bojarna och jag hoppade i. Kan meddela att det enda jag hittade var möjligen barlaststenarna och en stenvägg. Kunde antagligen också vara ett misslyckat bryggbygge från 1980. Lätt besviken simmade jag åter till båten och vi kastade loss för att gå norrut.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-