Flotte-Lotte

Vår nye kompis Berndt från Tyskland kom över och drack ett glas vin och hällde ut ett i sittbrunnen. Sicket folk....

Han demonstrerade dessutom en stor tysk innovation, Flotte-Lotte. En maskin som maler sönder småfisk till en färs som sedan steks, hälls fisksoppa eller tillreds på annat okänt sätt. Innebär att fiskögon, mjälte, tarmar och vad nu som finns i en fisk förutom benen passerar. Kul uppfinning men inget för oss. Låter rätt läbbigt....

Därefter blev det en gemensam middag på en liten sylta han hade nosat upp. Mycket god mat och det blev en mycket trevlig kväll. Verkligen kul att träffa alla typer av folk i hamnarna. Annettes feber och halsont gav inte riktigt med sig men vi hoppades att medicinen skulle verka över natten.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-