All aboard...

Mötte upp Rebecka, Emelie och Elin på flygplatsen. Kul att träffa vitingarna. Efter lite sangria (?) på My Elfri och ett dopp för töserna så blev det middag på stan. Lite slitna och för ovanlighetens skull orkade inte Elin äta upp sin mat. Fixade doggy-bag vilket dock inte uppskattades fullt ut.
Morgonen var varm så alla ville ut på sjön snabbt. Det blev frukost ombord och vi styrde norrut mot Kefalonia. Målet för dagen var Eufemia, en hamn som vi gilla och varit i några gånger. Vi hade även planerat ett badstopp på Sami Beach på vägen. Ankrade upp utanför bojarna och bara mös. Tjejerna skulle ta dingen in på Mojitobaren i land när en skallig grek dök upp på en waverunner och började skälla. Vi borde veta att man skall ligga 200 meter utanför bojarna, tyckte han. Vi skulle flytta oss omgående eller så skickade han coastguard på oss. Han var klart aggressiv och lugna jag gick från en resonabel skåning till en provocerad skåning. Bad honom fara åt h….e och ta sin lilla vattenmoppe och åka hem till mamma. Han gav sig inte… Inte jag heller…. Han tyckte det är för jävligt att vi kommer hit och hyr båtar och skiter i regler. Som om greker tycker regler är viktigt. Skålade med honom med ett gott vitt vin från Naxos och han svor och  for spottande iväg. Inte vanligt med otrevliga greker. Den första tror jag faktiskt....

Dock kroknade jag så vi la oss en bit utanför bojarna. Dock bara 190 meter. Jag vann, typ :-)
Efter att töserna kom tillbaka efter en osäker dingetur gick vi in till Eufemia. Det hade blåst upp och när vi kom in i hamnen blåste den 13 sek/m rakt i sida. Många båtar låg och snurrade och väntade på att det skulle lugna sig. I
Inte vi….
Vi droppade ankaret och gled rakt in på vår plats och vår italienske granne gratulerade Annette för kvällens snyggaste tilläggning.
Snorvarmt när vi tog ankarouzon och vi bara väntade in att solen skulle droppa ner bakom bergen. Tack och lov att det fortfarande blåste friskt.
Middag på kajen och sen en G&T för kapten och sen gonatt….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-