Yacht Classic Hotel

Det blev åter en lugn morgon. Enligt prognosen skulle vinden komma idag vid 11 och hålla i sig till ca 16. Kunde även bli lite regn och åska idag men inget som vi trodde på denna underbara morgon. Vi beslöt oss att ta oss en promenad i omgivningarna men kom endast 100 meter bort från bryggan innan vi insåg att om man skulle kunna komma härifrån far det bara med bergsbestigarutrustning. Helt omöjligt att ta sig hit eller härifrån med annat än med båt. Fick igång hjärtat av en stor fet kalkon som vrålade och fluffade till sig när vi lugnt passerade. Sicket odjur. Och ful e du också.
Ok, vi skall sticka här ifrån.
Men… Vi kommer tillbaka…..
Efter frukost kastade vi loss och gick österut mot Fethiye vilket är målet för dagen. Tuffade sakta genom det lilla sundet efter vi tittat in i viken Capi Creek. En vik som vi noterade. Så riktigt inbjudande ut.
När vi passerat sundet kom en frisk bris och vi fick upp seglen. En härlig halvvind gav en god fart och flera enskrovsbåtar fick kämpa för att hänga med. Kul att känna lite på båten. Vinden låg stadigt på 10-12 m så vi var snart framme i Fethiye. På vägen mörkande det dock och regn och åska mötte oss igen. Blixtarna slog ner framför oss med dom snöklädda bergen i bakgrunden. Ja, lite märkligt känns det nog att segla runt i ett 25 gradigt hav med snö på bergen.
Kaptenen för dagen var extra glad att han kom ihåg att fråga efter sprayhood och sidor till soltaket vid styrplatsen. Även om ställföreträdaren påstod att jag såg ut som en guldfisk i ett akvarium. Kul…
Regnet avtog och vi la till vid Yacht Classic Hotel. Ett fint hotell som även hade den goda smaken att ha en trevlig marina i anslutning. Dealen var att om man åt på restaurangen så fick man rabatt på hamnavgiften. Ordinarie pris var 80€ men om man käkade där så betalade man 80 TL (ca 300 sek). Inget snack. Meny såg tilltalande ut så….
Hotellet hade även Hamam, flera pooler, bar, spa och solsängar som vi fick använda. Najs….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-