Yerikas....

En ny härlig morgon i slutet av oktober.
Sol, varmt och i princip vindstilla. Faktiskt ytterligare någon grad varmare. Vid koll så stod termometern på 25 grader vid 9.30. På ytterkajen hade Alinde med sina goa gubbar o gummor lagt till under gårdagskvällen. Kul att träffa dom. Vi blev även inbjudna att käka middag tillsammans med dom om vi träffades ikväll. Mycket trevligt….
En rask promenad till vinbutiken på morgonen. Vi hade nästan slut på vin och vi ville ha med oss lite av det lokala vinet vi provat kvällen före i gamla stan. Gott här men smakar förmodligen grävling om man skulle få för sig att ta några pavor med sig hem. Så vi kör med lokal konsumtion av lokal produktion.
Vattenmätaren visade nästan tomt vilket förmodligen inte stämde. Vi två skulle knappt tömma båtens vattentankar själv på tre dagar men vi vågade inte chansa. Så vi fyllde på. Efter en stund sjönk vattentrycket betänkligt. Det visade sig då att Henrik på Alinde också tankade vatten och hans vattenpost låg före vår. Så är det ju i Grekland.
Vi satte segel och njöt oss fram i ett par knop förbi klippan med gamla stan och borgen. Planen var att vi skulle gå till en vik, Yerikas några NM norrut för lunch och bad. Dock visade det sig att det var så mysigt att vi skrinlade våra planer på Leonidio idag. Dessutom vankades det ju middag med trevligt båtfolk. Inte tackar en skåning nej till en go middag inte.
Efterstund kom Alinde och la sig utanpå oss och det blev en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans. Tack familjerna Lindh och Alerås.
Efter att ha spanat efter sköldpaddor i mörkret blev det gonatt…..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-