Flashback...

Det blev nästan som prognosen förutspådde. Vinden skulle öka till 14–16 m/sek mellan kl 22 och 23 för att sedan sakta avta och vara nere på 7-8 på morgonen vid kl 8. Men dom hade fel om styrkan. Vi gick och la oss vid 23 då vinden låg på mellan 15 och 16. Det riktigt kändes vilken belastning det var på vår boj och betongklumpen i botten. Jag försökte tidigare på kvällen googla på hur mycket en svart boj hade i vikt i botten och det jag hittade var 3000 kg. Det kan kanske stämma. Eller inte. Vi hade väl precis somnat när det dunkade till i skrovet. NEJ INTE NU IGEN! Vi satte oss rakt upp i sängen och kom genast att tänka på vår mardrömsnatt i Thailand för ett par år sedan. (Läs här!)
Vinden var nu 18+ och det visade sig att vi hade släpat betongklumpen åtminstone 10 meter. Det var bojen som vi hade som riktmärke och som låg 10 – 15 meter bakom oss när vi gick och la oss, som hade träffat oss i sidan. Vi tog in på tamparna i fören för att gå fritt från bojen. Dags att försöka sova en stund igen. Sov oroligt ett tag men sedan märkte vi att vinden sakta la sig. Vid en liten koll vid kl 5 så låg det ”bara” på 10 m/sek. Det kändes mycket bättre. Vi låg dessutom i samma position enligt gps. Då gick det plötsligt att somna om och få sova lite tryggare….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-