Klart beroendebeteende...

2019 var året då vi inte skulle till Medelhavet i juli och segla. Vi har haft några goa veckor i maj och till hösten längtar vi till att segla i Karibien. Då är det ju rimligt att stanna hemma i Sverige och fira semester där. Det gick ganska hyggligt hela våren då vi planerade lite lätt vad vi skall hitta på i sommar. Kanske hyra en husbil och kolla in vårt eget land för en gångs skull. Sedan 2001 har vi varit och seglat i medelhavet åtminstone 2 veckor varje år. Ibland upp mot 6-7 veckor. Inser ju helt klart att vi har tappat det. Inte rimligt att vi nördat ner oss i seglingens värld på detta sätt. Inte så att seglingen i sig är det viktigaste utan det är kombon med nya platser varje dag, alltid bra väder, varma o goa bad, god mat, härliga människor, bra vin etc, etc.
Det var väl i slutet av maj som ändå tanken kom upp. Skulle vi ändå inte kolla om det kunde bli en ”short notice”. Det handlar om att man kan segla sin egen båt i det fall den skulle vara ledig. Man kan även segla någon annans båt. Reglerna säger att man en vecka innan kan boka upp sig för short notice. Vi började jaga Navigare åtminstone 6 veckor innan det var aktuellt. Sjukt…
Idag fick vi då koll på att en ny Lagoon 40, 2019 är ledig från 13 juli så den bokade vi. Lite kul då det är bekanta till oss som äger båten men dessvärre inte lyckats segla henne än. Dock seglade dom My Elfri III i april som short notice. Det skall bli kul att kolla in hur efterföljaren på vår Lagoon 400 är. Både att bo och segla.
Lite nytt är det ändå på agendan. Vi tänker köra ner till Kroatien. Inte sträckköra som var normalt förr, utan verkligen ta det lugnt och njuta av resan. Vi rullar på TT-Line i Trelleborg imorgon kväll och därefter vet vi inget förrän vi skall checka in på båten på lördag 13 juli.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-