Vahti....Power to the people....

En underbar morgon. Bara att checka ut och passa på att köpa färskt bröd på kajen. Tuffade sakta mot Ithaka. Rundade sydspetsen och in i första bästa badvik. En otrolig pärla. Kristallklart vatten och det kändes som om vi var på grunt vatten när vi släppte ankaret men det var 10 meter djupt. Annette och Elin simmade in till stranden och jag mekade med mina leksaker ombord. GoPro bland annat. Var och en till sitt. Att samla sten har jag för länge sen tröttnat på…
Det blev en hel del badande i den underbara viken. Sakta gick vi sen för motor längs kusten på Ithaka. Flera strandhugg i underbara ankarvikar. Inget vi känner igen från våra ordinarie farvatten. En annan sak som slår oss är det kristallklara vattnet. Man kan se botten väldigt tidigt när man närmar sig land. Lite ovant. Framåt kväll gick vi in till Vahti där man i boken kunde läsa om dom katabatiska vindarna som trycks ner med stor kraft bakom bergen. Nog har vi känt på dom innan men ikväll skulle det knappast bli problem. Vi han väl bara hunnit lägga till förrän vinden kom rejält. Vi fick, tillsammans med alla på kajen fixa förtöjningar, lägga spring, och sträcka ankare. En frisk sidovind gjorde att båtarna jazzade fram och tillbaka. Det var bara hoppas att man satt bra med ankaret. Än en gång tacksam att man hade tillräcklig längd på kättingen.
En kul grej i denna hamn var att jag träffade min överman. Eller kanske mina övermän. Åtminstone då det gällde att vara förberedd och ha prylar med sig. En rysk båt med unga killar ombord ville absolut ha el fast marinan inte kunde erbjuda det. Då gör dom upp med en restaurangägare en bit bort om att koppla in el. Problemet är att restaurangen ligger närmare 300 meter bort. Men för dessa ryssar var detta inget problem. Vi sitter och tar en kaffe mittemellan restaurangen och har äran att få uppleva när dessa ryska gossar sliter fram den ena kabelhärvan efter varandra. Klättrar på utsidan av kajen då övriga restaurangägare inte vill ha en rysk kabel genom sin restaurang.  Men efter många om och men är dom kopplade och har ström i båten. Snyggt jobbat…
Vinden gav äntligen med sig vid midnatt och man kunde äntligen somna på allvar…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-