En vecka till........

Morgonen inleddes med en powerwalk, (power med hänsyn till värmen, inte speeden). Det blev 7 km runt i stan. Kollade bla Netzel Marina som var lika opersonlig som vi anande. Dock en hel del kul båtar att kolla på.
Lite mer shopping på väg till båten och därefter ville vi gå. Varmt som attan idag med. Planen för dagen var att gå till Eckinik. En vik där man sen skulle kunna ta sig till Dalyandeltat med sina mud-baths, sköldpaddor och annat kul. Tuffade sakta genom viken för att kolla dom stora båtarna som låg på vågbrytaren utanför marinan, En maffig sak var Sarafsa som just höll på att tanka. 4 tankbilar stod i dubbla led för att fylla tankarna. Kollade sen att det var Prince Fahd bin Sultan bin Abdulaziz al Saud´s  82 meters båt. Klicka här så kan du läsa mer. Den lär vara till salu om du nu är suen. 
Vi slöseglade dit i några knop. Vi låg i nätet och bara njöt. Plötsligt snurrade vinden och det var tecknet att plocka ner seglen för att gå in till My Marina. Lite passande namn tyckte vi. Vi blev anvisade en plats på bryggan och grannbåtarnas besättningar kallades upp på däck då dom såg att vi närmade oss med bara två ombord. Man plockade fram fendrar för att skydda sina båtar men dom blev lått förvånade när vi la till, ”like a glove”.
Vi hälsades välkomna och vi fick lite frågor om vi bara var två. Räcker väl, tyckte vi….
Här fanns el, vatten, sopsortering och bastu. Det var den i särklass varmaste hamn vi kommit till. Det fläktad inte ett dugg. Som tur var har vi vårt stora tak över sittbrunnen som gav oss skugga.
Här visade det sig att man inte hade fri hamnplats om man åt på restaurangen utan platsen kostade ca 500 kr. Vi snålade idag och åt middag ombord. Dock inte den sämsta maten utan sill, ägg, potatis, öl och sup. Underbart att bryta all lamrelaterad mat med lite svenskt. Idag gjorde vi dessutom klart med Navigare att vi stannar en vecka till och får möjlighet att segla en ny Bavaria 46 i nästa vecka. Short notice är en bra förmån som vi ägare har. Resebyrån fixade ombokning av våra flygbiljetter och vårt enda problem var nu hur Elin skulle klara sig själv utan oss. Inget vi planerat såklart men när möjligheten gav så, vad fan.... Livet är kort. Lev nu....
Svaret vi fick från Elin lät inte vänta på sig: Inga problem, skicka bara ICA-kortet…. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-