Brac here we come...

Tidigt på morgonen skramlade det till på båten trots kvällen blev sen. Senare för en del…
Byggfolk är otroliga. Kan lägga sig hur sent som helst men ändå pigga tidigt på morgonen. Även idag ser ut att bli en fin dag. Solen sken från klarblå himmel och vi njöt i fulla drag. Att en måndagmorgon kan kännas så bra. Frukost ombord och därefter var det dags att ge sig av. Idag var det Bengt som var skipper och med lite hjälp från Palmarna så kom vi ur den trånga hamnen. Våra nya tyska vänner som gott när vi lämnade Korcula. Idag är planen att vi skall gå till Hvar stad. Inte mycket segling idag heller på förmiddagen men alla verkade vara nöjda ändå. Flera av killarna styrde sina jobb hemma via mobilen eller ipad men passade på att njuta på fördäck ändå. Teknikens under…
Väl framme i Hvar stod det klart att det var fullt och vi fick ingen plats. Ny planering som sa att vi går till Milna på ön Brac. När vi väl rundat Hvar fick vi några timmar med verkligt bra segling. Vind runt 10 m/sek gjorde att det gick undan. Nästan så kul att vi bara ville passera Milan och segla vidare. Men en plan är en plan.
Även denna gång lyckades vi lägga till utan att skada vare sig oss själv eller andra. Kändes kul att komma tillbaka till Milna. En av mina gamla favoriter i Kroatien. Liten trevlig stad med mycket gemyt. Efter lite after-sail ombord med många skratt och rövarhistorier var det dags för middag. Då först märktes det att besättningen var lite trötta. Ingen ville gå så långt. Det blev i princip första bästa krogen när vi gick in mot stan. Men inget problem. Mycket god mat som alltid i Kroatien.Kaptenerna åter först tillbaka ombord medan resten utforskade stan en stund till.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-