The Indians...

Vilken morgon.
Stilla, varmt och som tiden står still.
Vi började dagen med att lägga oss vid en boj vid The Indians, några klippor som absolut liknar ett antal indianfjädrar som sticker upp ur havet. Detta skulle vara ett bra snorkelställe. Med fickorna fulla med brödbitar snorklade vi oss fram till klipporna och vi blev verkligen inte besvikna. Som ett akvarium helt klart. Vet inte hur klart vattnet skall vara här egentligen och man är ju ganska bortskämd med vattnet i Kroatien som är det klaraste vi snorklat i. Möjligen är det alla förstörda koraller som grumlar vattnet en aning. Men vi skall inte klaga. Mycket bra snorkling. På väg tillbaka kunde vi se en skugga mellan skroven. Det var en ganska stor firre som låg och glodde. Inte speciellt söt med underbett och tydlig tandrad. Eftersom jag vet att vattnet förstorar upplevelsen av ett föremål med ca 25 % så fisken var väl 2 meter, netto. Eller inte….
Hur som helst kom vi upp ur vattnet och satte segel norrut mot Jost van Dyke. Härlig men långsam segling i svag vind. Ganska enkelt att planera då det nästan alltid blåser östligt här.
Vi hade planerat att gå till Great Harbour eftersom det ofta kom dyningar på natten i White Bay där Soggy Dollar ligger. Det var många bojar lediga så det var bara att välja och vraka. Såklart struligt att bestämma sig. Som att komma till IKEA och det är många lediga platser men vilken är egentligen BÄST.
Hittade tillslut en mycket fin, vit boj till det facila priset av $30. Det blev en sväng på den underbara vita stranden och därefter en obligatorisk drink på Foxys. Förmodligen ett flumställe som blivit kult och sen slagit över till hard core business. Helt galen butik med tröjor, hoodies och kepsar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-