Stari Grad....

Idag är planen att gå till Stari Grad. Samma besked som på Vis. Kom tidigt så är det inga problem. Vi kompromissade fram till kl 16 efter några samtal. Vi passerade brandplatsen och såg att det var en ansenlig yta som bränts av. Det låg hus precis i kanten men dom verkade ha klarat sig. Vi landade till i viken vid Marinkovac i Klemeti utanför Hvar. Fick plats på centercourten precis framför restaurangen. Vi käkade lunch på Antonio Patak. Mycket bra mat. Nu blev det plötsligt lite brått. Vi hade två timmars motorgång till Stari Grad och jag ville ju segla lite också. Självklart så fastnade linan från bojen i propellern när vi vände runt. Men som tur är så är vi tyvärr ganska vana att strula till det med just detta. Det blev till att hoppa i och trassla och skära. Snart var vi åter på väg. Det blev en liten stunds segling så skepparen fick sitt innan vi kände att det var dags att dra på järngenuan. Vi kom in i en svärm av båtar som också verkade gå mot Stari Grad men det var hela armadan båtar från Yachtweek som har sin samling en vik utanför stan. Skönt att slippa dom i hamnen. Det visade sig att My Elfri II var med i detta gäng (såg henne bara på AIS) och måste härda ut festandet med ungdomar från hela världen.
Det hade nu blåst upp så vi fick en härlig sidvind på 9 m/sek då vi skulle lägga till. Men med denna trimmade besättning var det inga problem.
En positiv upplevelse var restaurang Pinetta. Det visade sig att dom har öppet hela oktober så vi lär återkomma då.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-