Patras.....

Det blev en härlig men varm promenad på morgonkvisten runt om på ön.

Kändes mycket märkligt med massor av hus som var helt igenbommade och övergivna. Även många halvfärdiga byggen gjorde känslan av elände tydlig. Dom har det tufft våra greker. Tillbaka i båten tog vi beslut om att sticka och käka frukost ombord. Det var helt vindstilla och det var vackert att vid frukostbordet sakta glida förbi dom skogsklädda öarna.

Sakta men säkert kom vinden igen och vi hade en fin slör på bara genuan till Patras marina. Anledningen till att vi gick till Patras var att Navigare-Yachting skulle kunna få chansen att fixa till vår kapade kätting. Lättare att lösa detta på fastlandet än ute på öarna. Vi kom överens med NY att vi skulle vara på plats senast tre vilket vi var med råge. En fin marina som kostade 34€ per natt att ligga i. Överkomligt men ovanligt dyrt för att vara Grekland. Nog något vi får vänja oss vid framöver.
En stor besvikelse var staden Patras som mest påminner om en krigszon. Övergivna och vandaliserade hotell, bostäder och butiker. Enligt tips så var det dessutom inte säkert att gå ut på kvällarna. En riktig skitstad. Gå inte hit!
Dessvärre kom inte NY som utlovat under dagen och istället kom ett sms som meddelade att dom skulle komma imorgon. Vadå imorgon? Var tvungen att kolla. Jo dom skulle komma 8 eller 9 eller 10 eller….
Inte ok för oss… Vi vill inte bränna semesterdagar på detta. Kom tillslut överens om att kl 10 går vi. Har han inte kommit så drar vi. Är han kommen och inte klar får han åka med till Zakynthos.
Vi får väl se hur det går.
En tur i taxi till gamla stan på kvällen för att käka blev också en stor besvikelse. Ett myller av folk på gågatorna men inga restauranger. Bara 1000 kaféer. Lever grekerna på kaffe och skorpor, eller? Nej tillbaka till fiskrestaurangen (den enda restaurang vi sett i stan) där vi åt lunch. Räkor och vin funkade gott.
I marinan finns en amfiteater av nyare årsmodell än vad vi är vana vid från ex Epidavros. Där hade pensionärerna i stan en uppvisning i grekiska danser. En espresso freddo fick avsluta denna lite frustrerande dag.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-