Det blev Vahti igen...

 

Efter bad och lunch vid Angistri styrde vi kosan mot Vahti igen. Tacken var att vi skulle gå till Poros idag men det visade sig att Yacht Week med 25 båtar med festande ungdomar skulle dit idag. Då är det bättre att ta Poros en annan dag. Ett tips är att kolla på Yacht Weeks hemsida för att kolla rutterna. Klicka här!
Kul att man lockar ungdomar till båtlivet men det kan ibland vara lite drygt att ligga inklämd bland 25 båtar med festande ungdomar. Det märks att man inte är 20 år längre. För några år sedan hade man velat vara med....
Vi fick en härlig vind mot Vahti. Kanske lite för härlig. 10-12 m/sek innebär att My Elfri broachar och vi var tvingade att reva genoan. Då flög hon fram utan att Annette såg skräckslagen ut.
I hamnen mötte för kompis, hamnkilen oss med glada tillrop. Han fixade el och hamnavgift. Elen kostade 1.80 € och platsen 1.70 €. Tufft….
Vi hade spanat in en liten krog som hade sin servering på piren som stack rakt ut i hamnen. Tyckte synd om dom för dom hade i inga gäster. En god regel är ju att man skall gå till en restaurang där det är folk för då är den bra. Men vi tyckte synd om ägarna som inte hade något att göra. Ägaren heter Jimmy, är fiskare och driver restaurangen med sin familj. Helt ok mat och trevliga människor.
Dessutom satt man helt magiskt på piren och hade koll på livet i hamnen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-