Lastovo...

Sovit gott i natt också. Det är något speciellt när man lämnar klockan och alla måsten därhemma och låter sov- och matklocka styra livet. Känna att vardagsstressen sakta rinner av en. Vi släppte vår boj och gled sakta ur viken. Åter skulle vi kolla vinden när vi kom ur viken. Det visade sig att vi hade en slör om vi gick mot Vela Luka eller Lastovo, lite längre bort. Sagt och gjort. Det räckte med coden  för vi gled iväg ganska bra. Det blev nu frukost i solen. Vår lilla mini-Nespresso sköter sig alltid bra. Hur gott är inte det att njuta av en espresso på morgonkulan medan vinden gör jobbet.
Det blev en hel del timmar på väg idag. Vi passerade Vela Luka och siktade in oss på den större viken på norrsidan, Luka Mali Lago. Droppade ankaret längst in i viken. Där blev det lunch och drönarlek men även en tur i dingen till Ugli. Efter en fikapaus där kom vi i snack med en kille som rådde oss att dra till Skrivena Luka på sydsidan av ön istället för att käka på konoban vid hotel Solitudo. Så vi drog upp ankaret och tuffade ner till viken som vi besökt i somras. Vi valde även nu att droppa ankaret i viken istället för att lägga oss vid kaj. Vi har bra med vatten och el. Ett lätt och mysigt sätt att spara en femhundring, minst.
Det blev en trevlig kväll med god mat. Träffade dessutom ett trevligt, svenskt seglarpar som haft sin båt i Kroatien i många år. Kul att utbyta erfarenheter.
Annette avslutade kvällen med ett bad. Bengt avvaktar tills vattentemperaturen stiger.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-