Fiskardo....

Jag hade på känn att efter vår P-W så var det dags att åka norrut mot Fiskardo. En tur på dryg 10 NM. Fiskardo är som östkustens Sandhamn, västkustens Smögen och Skånes Båstad. Det är inte att bara drälla in när man tycker utan man för komma i tid om man vill ha en juste plats.
Vi hade grym tur när vi stävade in tillsammans med ett antal båtar vid lunchtid. Elin fick kontakt med några gubbar på kajen på premiumbryggan där alla vill ligga. En liten udda plats i en hörna med granne med en glad fiskargubbe och en grynna som vi skulle hålla oss ifrån. Vi skickade ner Elin med cyklop som kollade djupet och sen la vi oss klockrent mitt i ett café. Kul att se alla snopna miner när vi klapp denna plats framför ögonen på dom.
Fiskargubben erbjöd oss att köpa hummer. Vi nappade och köpte en. Töserna vägrade och vi ville inte övertala dom. Ombord fick vi en levande hummer som tyckte livet i en plastpåse inte kände värdigt. Inget emot Annettes kokande vatten i köket som väntade.
En sanslöst god lunch…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-