Everglades....

Vad är det för fel på oss….?
Vi landade till vårt hotell i Everglades lagom till lunch efter en spännande bilresa med vår nya hyrbil. Vi hade bytt ner oss från en Ford Mustang till en Jeep Wagoneer. Ett ”nerköp” som blev riktigt bra. Efter turen till Cape Canaveral insåg vi att det var ganska drygt och trångt att köra långt och bekvämt i en sportbil med allt bagaget i baksätet. Lite skrämda var vi dock när vi hämtade ut monstret. Den var stor, riktigt stor. Vi slängde in väskorna i bakluckan och dom fick plats i ena hörnan. Ett tryck på startknappen och ett underbart V-8ljud ekade i garaget. Det blir bra det här . Vi och våra drygt 400 hästar rullade iväg på nya äventyr. Och körde genast vilse. Greppade inte det där med miles och km direkt .
Vi stannade till vid ett Visitor Center på vägen i Everglades. Dom hade byggt en utsiktsbalkong längs vattnet där man kunde beskåda fiskar, fåglar och alligatorer i plast i olika storlekar som låg i vattnet eller på stenar i solen.
Vi träffade på två äldre volontärer som gick och pysslade på området. Dom bodde i Nebraska normalt men här i sin husbil på vintrarna pga klimatet. När jag berättade hur imponerad jag var över alligatoratrappernas naturtrogenhet bröt han nästan ihop. Han rådde mig att inte röra attrapperna. Dom kommet nog bita dig i så fall.
Vi tackade för oss och åkte vidare.
Väl på hotellet träffade vi Kubas svar på Manuel från Fawlty Towers. En galet hjälpsam man som kunde fixa allt.
Väl på rummet medan vi körde ”checklistan” när man kommer in på nytt hotellrum blev det stopp när vi kom till TV`n. Ingen bild. Ett snabbt samtal till vår nya vän Ray och han var på väg. Anlände i strumplästen och bad efter analys av TV`n om ursäkt att tv-boxen var stulen. Vi fick avdrag på 50 dollar direkt även när vi sa att vi inte vill se på TV. Vi skulle ju gå och äta middag nu. Jag frågade retoriskt om restaurangen var öppen. No, but it will be tomorrow blev svaret. Vadå imorgon?
Var kan man då käka?
Några mil bort får det bli, blev svaret. Ok in i bilen igen och iväg. Hoppas det inte blir punka längs vägen som både varnar för alligatorer och pantrar som finns i Everglades.
Efter en jobbig natt med kuddar som t-påsar och en AC som antingen levererade minusgrader eller värmde ett redan varmt rum, och med en ljudnivå som ett flygplan lämnade vi Manuel till sitt öde och körde mot Key West istället. Det blev en tur på 35 mil på spikraka vägar. Det blev även en fruktstund i bakluckan.
Skönt att på eftermiddagen landa vid hotellet och inse att det inte fanns parkeringsplats utan man fick parkera i ett parkeringshus en bit bort. Till det facila priset av 436 kr per dygn.
Det kostar att ligga på topp….
Middag och Super Bowl på Outback Steakhouse och därefter gonatt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-