Mot Cavtat....

Då var det dags för våra gäster att mönstra av för denna gång. Vädret hade blivit bättre så dom passade på att göra gamla stan i Dubrovnik innan flyget skulle gå.
Vi fixade lite med båten, handlade lite på Konzum och gav oss sakta iväg mot Cavtat. Hamnen i Kroatien där man checkar ur landet. Vi passerad gamla stan på vägen och gled med cod-zero sakta söderut. En härlig dag i solen. Vi slukade snabbt dom 12 NM och gled in i bukten med den lilla staden. Där låg en båt redan från Navigare som visade sig vara ett gäng goa norrmän. Vi la oss på samma kaj. Lite ovanligt i Kroatien men det var ankare som gällde. Kul att få tillbaka detta sätt att lägga till. Gick kanon och vi fick lite hjälp av de norska sjömännen med tamparna i land.
Det blev lunch på första bästa ställe precis intill båten.
En liten sväng på stan sedan chillande i nätet. Vilken härlig liten by, Cavtat. Hade en förutfattad mening att det skulle vara en tråkig tullhamn men hade helt fel.
Nu kom en liten kalldusch. Man ville ha 1100 Kuna eller 1650 sek. Löjligt är nog rätt ord.
Middag på helt fel ställe. Vi hade inte gjort läxan utan hamnade på vinden på ett ställe med en praktikant till servitör som var supernervös att vi inte skulle vara nöjda. Lite jobbigt både för oss och honom. Han kommer bli en superkypare vad det lider.
Vi gick därefter en sväng på stan och inser att vi skulle gått till andra änden av kajen. Mycket trevliga krogar där.
Vi drog oss tillbaka med var sin sängfösare i sittbrunnen och kollade hamnlivet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-