Mot Korcula..

Av någon anledning vaknade jag först så jag tog kameran och smög ut på kajen. Viken låg helt stilla och det var en underbar morgon solen värmde redan när den klättrade fram bakom dom höga bergen som omsluter viken. Tog en promenad runt hela viken för att kolla läget och känslan man får är ett härligt lugn. Här finns nog ingen bofast som har högt blodtryck eller ens vet vad ”gå i väggen” innebär. Möjligen kan man ana att det kan vara svårt att försörja sig på vintern.
När jag kommer tillbaka är hela besättningen vaken och badar runt båten. Beslut tas att vi ger oss iväg när alla badat färdigt. Frukost skall serveras ”på väg”.
Helt stilla på havet när vi lämnar viken så det blev till att gå för motor. Verkade dock inte vara något problem utan gänget samlades i nätet i fören och skratten duggade tätt…
Vi fick trevligt besök när ett gäng delfiner lekte i bogsvallet. En magisk känsla som fick alla på fötter på båten.
Idag är planen att vi skall gå till Korcula. Marco Polos födelsestad. En mysig gamma stad från 1200-talet med en ringmur där många restauranger och barer ligger. Dagens etapp är drygt 35 NM så det blir många timmar ombord.
Efter några timmar går vi in i Mljet Nationalpark. En otroligt vacker del av Mljet med många badvikar och vacker natur. Vi ankrar upp längst in i en underbar vik för badstopp. Stannar och njuter så länge att vi även tar vår lunch där. Gänget hjälps åt att fixa i köket och det serveras en kanonlunch i solen.
Därefter beger vi oss sakta mot Korcula. Tyvärr motvind och för lite vind för att segla ordentligt även om vi försökte en stund.
Idag var det Jonas tur att vara skeppare och han fick nöjet att lägga till i den trånga hamnen utan problem. Värre blev det för ett tyskt gäng som kom in efter oss. Dom verkade antingen vara rejält berusade eller totalt oerfarna. Kan vara svårt att se skillnaden på detta hon en tysk J. Dom trasslade in mooringlinan i propellern och låg mitt i hamnen tills en dykare hjälpte dom loss. Såklart hörde detta till underhållningen som vi kunde njuta av med ett glas vin i handen.
En god middag på ringmuren och stämningen på topp. En del gick till båten medan andra passade på att utforska stan. Ett annat gäng med mig själv i spetsen gick till båten och utan att fundera så länge bjöd vi över den tyska besättningen till oss för en kojfösare. Det blev en trevlig stund med mycket språkförbisting. Skoltyska blandades med skånska och engelska på ett minnesvärt sett. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-