Korcula....

När alla hade torkat (läs slutat frysa) styrde vi vidare mot Korcula som är dagens mål. Marco Polos påstådda födelsestad. Marco Polo var en salt kille som upplevde en hel del under sin tid. Det finns bla en filmatisering på Netflix som är värd att se.
Man känner inte igen ACI-marinan i Korcula såhär i försäsong. Ganska glest i hamnen.
Vi hade lite problem med värmaren på babords sida och elvinschen behövde lite reservdelar och omsorg. Navigares jourtelefon är gott att ha och dom skulle skicka servicekille. Han kom verkligen också på utsatt tid. Vinschen fixades snabbt men det blev lite mer funderande kring värmaren. Hans självförtroende visade att han visste precis vad han höll på med men hans agerade och frågor sa något  helt annat. Men som av en händelse kickade han igång värmaren och det blev varmt på våra gästers sida. Lite osäker på om han bara hade en jäkla tur tackade jag för hjälpen och hoppades att värmaren även skulle starta imorgon.
Gänget hade redan satt sig till bords på muren men jag kom ifatt.
Nytt rekord för resan hittils angående hamnavgift som info för seglande läsare i Kroatien. 1030 Kuna eller ca 1600 sek. Löjligt är det ord man kommer på….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-