Mot Dubrovnik....

Vi kastade loss efter frukost. Idag skall vi gå till Dubrovnik och imorgon åker Genarparna hem. Tänk vad tiden bara rusar på.
Det friskade i rejält när vi kom ur viken så vi satte segel direkt. Vinden verkade komma från rätt håll så det skulle bli segla av. Härligt.
Det blev en skön halvvind in bland öarna utanför Dubrovnik. Alla njöt ombord och ingen reagerade på att det både gungade och blåste. Ibland upp mot 10 m/sek.
Sakta men säkert dog vinden och vred också så det blev rak motvind. Så det fick bli till att bränna diesel den sista biten in till ACI-marinan där vi hade bokat plats.
Vi bunkrade upp med diesel och fick via VHF koll på var vi skulle ligga. En bra bit in den trånga hamnen såklart. Det gick bra och alla överlevde. Strax efter öppnade himlen sig och regnet bara vräkte ner så den planerade turen till gamla stan ställdes in. Det blev till att hålla oss ombord och middag intogs även den på ACI-restaurangen. Lite snopet men så fick det bli.
Lite kul dock att vi fick syn på My Elfri II som nu har sin hemmahamn i Dubrovnik.
Här blev det toppnotering gällande hamnavgift. 1396 Kuna eller 2177 sek. Inte konstigt Kroatien tappat 30 % av sina chartergäster.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-