Jost Van Dyke...

Det blev en varm natt.
Generatorn stannade efter bara några sekunder så vi fick inte igång AC´n. Efter en koll i filtret visade det sig att det var fullt av sjögräs och förmodligen var insuget till kylvattnet till generatorn igensatt så det blev till att sova utan AC. Här snackar vi i-landsproblem. Vi har aldrig haft AC ombord men nu vill vi inte vara utan den. Sorgligt…
Vi släppte bojen efter frukost och stävade mellan båtarna i den nu fulla viken. Alla bojar var nu upptagna så Anegada är nog ett måste för alla i BVI.
Idag skulle vi gå till Jost Van Dyke. En tripp på nästan 30 NM. En härlig segling som även denna dag gav fisk. En ny barracuda som släpptes i igen. Vi skulle gå till Cane Garden Bay på västra Tortola, där vi skulle få hjälp av Navigares personal för att få igång generatorn.
Vi passade på att fylla på vatten i väntan på servicekillen. Plötsligt kom han. En riktig rastakille som sjöng och var hur cool som helst. Han skulle försöka rensa rören så vi kunde få kyla igen ombord. Han skickade ner mig under båten för att rensa utifrån och han satt i hytten och jobbade därifrån. Plötsligt tittar jag ner i det klara vattnet och då simmar en stor Barracuda under mig. Och då menar jag stor. Försökte lugna mig och jobba vidare medan jag i ögonvrån kollade vad firren höll på med. Plötsligt var den borta. Både bra och dåligt. Lurpassade han bakom kölen eller var han verkligen borta?
Tillslut fick vi bort ”proppen” och vi fick sval luft ombord igen. Inatt skall det sovas.
Vi shoppade lite på Bobbys i land och därefter seglade vi till Great Harbour på Jost Van Dyke där legendariska Foxys ligger. Det blev några Painkillers innan kojen kallade.
Länk till Foxys!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-