Paradise beach...

Morgonrunda som sig bör där vi kunde handla lite nödvändigheter som knäckebröd och tonic, bland annat. Även en liten runda i gamla stan fick det bli. Riktigt mysigt ställe som varmt kan rekommenderas.
Åter tillbaka till båten inser vi att den är helt täckt av salt efter den blöta resan igår. Våra vattentankar var fulla så när vi checkade in tyckte vi inte att vi behövde vatten men så känner vi inte nu. Vi borde spola av så My Elfri skiner som hon borde. Det visade sig tyvärr att man inte hade vatten i ”stolpen” som vanligt. Hittade dock ett stort rostigt järnlock som jag bara var tvungen att lyfta på. Långt där nere ser jag en grön, jättegrov slang. Och en grymt rostig kulventil. Detta måste ju funka. Så jag fiskade upp slangen, drog bort den till båten och vred igång kranen. Då inser jag att detta måste vara hamnens brandsläckningsutrustning med tanke på trycket. Det var som att brottas med en förbannad orm. Men båten blev i alla fall ren.
Vi la ut och satte segel direkt. Annette hade hittat en vik på Rab där det skulle ligga en fin strand. Paradise Beach, som tusentals andra stränder i världen. Denna heter egentligen Uvala Crnika.
Vi ankrade upp strax utanför linorna med kulor som inhägnar badområdet. Utanför är det båtar och jetski som gäller. Det blåste ca 8 m/sek hela eftermiddagen vilket gav en skön svalka.
Vi beslutade snart att vi skulle övernatta här. Lunch, middag och frukost ombord och ett reserverat bord. Kan det bli bättre? .

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-