Trizonia...

Sov som två grisar tills bogserbåten, som var vår närmsta granne gav ifrån sig ett konstigt ljud. Förmodligen försökte dom starta skorven. Det gick väl sådär men vi kom i alla fall upp. En promenad i byn för att handla lite. En rätt tråkig stad med tydliga tecken från den ekonomiska kris som pågår. Igenbommade hus, halvfärdiga och övergivna byggen. Inget underhåll på någonting utan man bara låter tiden gå.

Det blåste fortfarande runt 10 m när vi gav oss iväg vid lunchtid. När vi väl kom ifrån land så lugnade det sig och vi hade 6-8 m/sek och jämn vind. Vi fick en go slör och tuffade på i 7-8 knop och vi satte oss i brassestolarna i fören och avnjöt Annettes senaste klipp. En plastflaska rosévin för 20 kronor. Flaskan påminde om BOB blandsaft som man minns sedan man var barn. Kan väl säga att den gick att dricka och den vann stort på att vara väl kyld. Nästan frusen.  
Vi bara satt och snackade och slappade på fördäck under eftermiddagen. Vi sammanfattade vinprovningen med att det var själva den att vi inte köpte fler….
Sakta dog vinden och det blev motor den sista biten in till Trizonia som byn/hamnen heter.
En skum känsla när vi gick in i hamnen infann sig. Många båtar men väldigt få människor. Dessutom är hamnen full av övergivna projekt så det är en liten olustig känsla.
Dock var det rätt lätt att hitta en plats där vi kunde droppa ankare och backa till. Plötsligt ropar Annette till och det visar sig att vi inte har så mycket kätting som vi brukar ha. Under vintern har man kapat ca 30 meter av vår kätting. Och det märktes. Vi kom inte in till kajen. Annette löste detta bra och vi la om ankaret och nu gick det bra. Lite nyfikna dock varför vår kätting var kapad. Är det grodmanshuliganerna i Egina eller är det ett missförstånd under vinterservicen? Oavsett måste detta lösas omgående. Kapten lätt förbannad…

En märklig syn mötte oss när det stack upp två master precis intill bryggan vi la till vid.
Det visade sig vara en Ketch som sjunkit för något år sedan. En tysk ägare lämnade sin båt på hösten och har aldrig synts till sen dess. Mycket märkligt. Dessa tyskar….
Det blev en god fiskmiddag på en av dom små restaurangerna i hamnen och sen eftersnack i sittbrunnen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-