Idag skulle vi ha seglat gennaker...

Frukost intogs i Ryska viken. Det blev till och med ett morgondopp. Kändes som om vattnet höll en bra bit över 20. Skrek inte av chock så solen har nog gjort sitt för vattentempen.
Idag var planen att vi skulle gå till Hydra och testa gennakern som har legat oanvänd på förrådet. Vi fick rådet av Anton att inte köra gennaker om det blåser mer än 8 m/sek. Dock kändes som om denna gräns skulle ligga på 1-2 m/sek för oss nybörjare. "Dessvärre" blåste det mer så det blev till att segla på vanligt sätt. Det blev en härlig dag med bra fart på skutan. Solen gassade och alla var nöjda.
När vi kom i hamn så insåg vi att säsongen definitivt inte kommit igång. Tomt i hamnen och vi fick en bra plats vid restaurangkajen och dessutom fick vi ankarfäste direkt....
Solen gassade och det var riktigt varmt. Så varmt och kvalmigt att ett åskväder drog in med rejält med regn. En skur men en rejäl sådan. Kändes kanon efter detta skådespel då det rensade luften och det blev mer normal temperatur igen.
Annette och jag gick till ett kafé på kajen och blev rånande. 2 kaffe, 2 ouzo och var sin glass för 300 kr. Bra att man känner igen en turistfälla när man ser den men väljer att gå i den ändå.
En liten promenad till grannbyn kändes gott. Fick uppleva både kattslagsmål, hus till salu och otroliga vyer.
Middagen intogs på restaurang Sunset på klippan. Otroligt god mat.....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-