Postira...

Sov som stockar på natten. Var grymt slitna över gårdagens strapatser. Men nu har vi svalt förtreten och lämnar det tråkiga bakom oss. Nu skall vi snart ge oss av och vi har två veckors segling i vårt paradis. Det var redan riktigt varmt men besköt oss ändå att gå in till Trogir. Därifrån tog vi en taxi till Kaufland. Vår nya leverantör av mat och dryck. Konzum omkörd av tyskarna. Åter ombord och alla papper iordning kastade vi äntligen loss. Vi var i princip sitt att gå ifrån Seget. Underbart att komma iväg. Redan vid manövreringen i hamnen märktes skillnaden på uppgraderade motorer. Den svarade direkt och gav god fart vid sträckkörning. Planen idag är att gå mot norra sidan av Brac. En positiv upplevelse för några veckor sen som vi ville kolla närmare. Annette utlovade lunch på vägen men fick snart besked om att byta gasflaska för spisen slocknade. Fixar det! Men det visade sig att vi inte hade någon extra gasolflaska. Det skall alltid finnas två så man kan byta. Ringde in till Navigare för att kolla var man kan köpa nya. Det gick inte tydligen så dom var tvungna att fixa det. Vi låg utanför Solta och beslöt oss gå in i Najujam för att bada och slappa. Efter en stund kom mycket riktigt Nik i Navigares rib med två gasflaskor. Otrolig service även om man gjort fel och missat att byta på basen.
Efter lunch satte vi segel igen och styrde mot Brac. Gick in i Sutivan men kände att vi glider på en bit till. Vi ville inte iland ännu. Dagstrippen slutade i Postira efter ett antal badstopp. En liten by som hade en fin gästbrygga vid det ”stora” hotellet. Det fanns både el och vatten. Priset var 420 Kuna för en natt. Bara vi och 3-4 andra båtar på bryggan.
Det blev några ytterligare några timmar i nätet. Solen gick ner bakom hotellet och vi fick en härlig skugga på båten. En liten tur på byn och sedan middag på en liten trevlig Konoba…
Det hade mörknat och vi lade oss på en filt i nätet och bara kände in lugnet med en go G & T och kollade stjärnhimmeln. En himmel som sakta men säkert molnade på och plötsligt kom första blixten. Efter en stund kom åskregnet och det bara vräkte ner. Plockade in alla skitiga dynor. Dom hade kanske mått bra av lite vatten men vi ville ju inte kontaminera hamnbassängen.
Det blev en pw på morgonen och därefter en tur med drönaren. Kunde inte låta bli.
Nu bär det snart av mot Makarska…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-