Mot Korcula...

Efter lite powerwalks och lite shopping kastade vi loss och gled ut ur marinan i Makarska. Solen bröt mjukt igenom molnen som lutade sig mot dom höga bergen ”bakom” Makarska. En imponerande syn. Målet för dagen är Korcula men vinden är svag och mitt i nosen så vi tar vidare beslut när vi passerat östspetsen på Hvar. På vägen såg vi ett stort stim delfiner. Som vanligt är det magiska möten. Känslan när dom simmar i bogsvallet och vänder sig för att kolla in oss är obetalbar. Ett vilt djur som på sitt sätt söker kontakt. Dessa möten tröttnar man aldrig på. Vi ankrade upp utanför Sucuraj för en fantastisk lunch som kocken hade fixat till. Vi känner oss smått bortskämda. Vinden hade nu vridit lite så vi satte segel och hade en underbar segling till Korcula strax efter solnedgång. Det märktes att säsongen går mot sitt slut. Halvfullt där det oftast är problem med att få plats om man vill boka samma dag mitt i juli. Det låg båtar långsides vilket är en helt galen syn i ACI Korcula.
Vi käkade middag på konoba Adio Mare vid kyrkan. Helt fantastisk mat med Octopus salad, Capriccio, Prshut till förrätt och ett lamm som inte på något sätt satt livet till i onödan till huvudrätt. Magisk kväll med massor av skratt. Och vin.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-