Captain Nemo...

Nu drar vi vidare söderut. Planen är att gå till Bozuk Buko och Ali Babas brygga. Det var en rejäl motvind så det blev någon timme för motor i tuffa vågor. Besättningen höll sig tappert i nätet innan alla tillslut samlades i sittbrunnen. Fulla av salt. För att bryta av tänkte jag att vi skulle gå in till en vik som på pappret skulle kunna ge lite skydd och där vi skulle kunna käka lunch. En glad snubbe mötte upp oss på vägen in och förklarade att vi gärna fick låna en boj gratis om vi bara skulle stanna på lunch. Idag skulle det bli Annettes sillmakor och medan dom varsamt tillagades åkte ett gäng in till killens restaurang för att kolla läget. Det visade sig att det var en fantastisk liten oas. Getter och någon ko gick runt huset och betade och ett otroligt lugn fanns. Möjligen var vi lätta att få i njutningsmode efter saltbadet och nu med en kall Effes. Killen som visade sig hetan Hasan drog den ena radängan efter den andra och man kunde bara skratta och gilla honom. Vi tog beslut på att vi skulle stanna här för kvällen och innan vi tog oss an sillmackorna så backade vi till hans lilla brygga. Bara vi och en annan seglare hade hittat hit. God lunch och massor med skratt och skrönor ombord i vanlig ordning såhär på eftermiddagen. Kaffe på lunchen intogs i restaurangen och Hasan körde på i samma stil. Hade man haft en bråkdel av killens självförtroende så kunde man vara nöjd. Han framställde sig gärna som det lyckade exemplaret i sin syskonskara. Dom andra var enligt honom både tråkiga och långt ifrån så smart som honom själv.
Åter ombord blev det bad och njut i solen tills denna försvann bakom bergen.  
Middagen såg vi nu fram emot. En monster-Grupper på 4 kg hade förevisats oss vilken skulle grillas för oss..
En trevlig kväll där vi lyckades kopplas in oss på restaurangens ljudanläggning. Lasse Stefanz Det regnar och regnar med flera guldkorn förgyllde hela viken…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-