Hot friday.....

En stilla, het morgon. Vi låg perfekt mitt i viken vid boj och när vi kom så blåste det lite så jag krokade i en extra förtöjning i bojen. Det var inga problem med att kroka i den men inte lika lustigt nu att hoppa i vattnet för att ta bort kroken. Hade gårdagen Barracudor i lite för färskt minne. Naturligtvis var det så att undervattensbelysningen drog till sig småfisk som i sin tur drog till sig mellanstora fiskar som sen lockade fram Barracudorna till ett enkelt skrovmål. Men i alla fall. Dom finns ju här….
Ingen vind alls och det kändes nästan lite desperat för idag kommer bli riktigt varmt. Vi stävade ut i Göcek/Fethye bukten i ett par knop för att käka frukost. Ingen vind efter det heller så vi fortsatte in mot vikarna söder om Göcek. Tillslut hamnade vi på samma boj i en vik som vi låg vid förra fredagen. Märkligt att just denna var ledig. Det blev lunch och otaliga bad. Temperaturen låg på 35 grader men det hade som tur börjat fläkta lite. Vi skall ju vara inne i hamnen innan 18 så vi satte Genuan och gled tillslut in i marinan. Lång kö till macken. Lång kö för vad vi sett i Göcek. 5 båtar före oss. Inte som men kunde hamna i när man seglade ifrån Trogir i Kroatien med kanske 10 och fler i kö. Gick ganska smidigt ändå.
Vi fick ”vår” plats intill kontoret och detta blev den sämsta tilläggningen för oss hittills. Anledningen var att vi fick ”hjälp” av killarna på kajen i all välmening. Dom hoppade ombord då dom antagligen var oroliga att vi inte skulle klara av det. Dom la aktertamparna på fel pollare så hon låg helt snett och den ena mooringlinan var för hårt spänd etc . Till slut låg vi som vi ville och killarna lämnade äntligen båten. Tack för inget….
Plötsligt kom delar av den goa familjen Lindberg ner och hälsade på. Kul att träffas och det blev mycket snack i soffan innan det blev dags för avfärd till Göcek och middag.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-