Swimming pigs, Noname Cay...

En lugn vacker morgon i Little Harbour.
När vi vaknade var tidvattnet som högst så vi valde att smita ut innan det skulle börja sjunka igen. Man kan ju inte bara ha tur.
Planen var att vi skulle gå till Marsh Harbour och tanka vatten, komplettera provianten men nog det viktigaste, fixa vårt internet som slutat fungera.
Återigen var det till att kryssa mellan sandbankarna i det grunda vattnet. Äntligen kunde vi segla. Efter Marsh Harbour gick vi vidare till Great Guana Cay och Orchid Bay Marina. En hyggligt stor marina men tyvärr förstörd i orkanens framfart. Dock hade man byggt upp i alla fall en ny brygga där vi hittade en plats. Trevlig personal och trevliga grannar. Middag ombord och god mat som vanligt.
Hyggligt tidigt till kojs.
Vid det här laget hade vi tappar koll på vilken dag det var men idag skulle vi vidare norrut och Noname Cay. Där skall det finnas simmande grisar. Detta har man ju i och för sig sett förr men nu var det riktiga grisar det gällde.
Vi seglade förbi öde öar och helt paradisiska vyer. Helt magiska turkosa nyanser i vattnet. Det blev ett badstopp på vägen vid en lite öde ö. Rena Grummeupplägget.
Verkligen kul att komma till stranden med grisarna. Klart sällskapliga, nyfikna och hungriga.
Klart speciell personal som skötte grisarna. Omöjligt att ens gissa vad dom sa. Ett tydligt exempel på en icke drogfri arbetsplats. Dom var både glada och trevliga så….
Åter vidare norrut. Vi hade siktet inställt på Green Turtle Cay där vi tänkte stanna för natten.
Återigen spelar tidvattnet oss ett spratt. Vi tvingas vänta i hamninloppet tills mer vatten fylldes på. En enskrovs segelbåt gick på grund så det stämde att det var grunt. Efter ett par timmar chansade vi och gled in i marinan. Här var det lite mer liv och rörelse. Reggae hördes lite från höger och vänster och i baren, som var superhäftig fylldes det snabbt på med folk. Alla jättetrevliga och nyfikna på oss.
Middag ombord och sen några cocktails i baren på Green Turtle Resort.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-