Kolocep....

Det blev en lugn morgon i Ukuklje. Vi var tidigt på benen efter en tidig kväll. Underbart att se den lilla byn vakna. Inga blodtrycksmediciner i sikte här inte. Känns som om tiden står lite still. En gammal tant satt på en bänk i byns enda gatukorsning och kollade vad som händer. Kan inte låta bli att fundera på hur hennes livs ser ut eller kanske ännu mer har sett ut.
Nej nu får vi dra vidare. Kastade loss och tuffade sakta ur viken. Hit kommer vi säkert fler gånger. Och kanske lägger vi oss vid hotell Lampolo någon gång i framtiden. Vi följde kusten på Mljet och hamnade efter en stund i viken Veliko Skolj. En mysig passage med blått vatten. Det blev en fika på svaj. Det blev även läge att flyga lite drönare. Drog iväg och tog några bra bilder. Då kom det plötslig en helikopter som flög över och landade just bakom backen. Då såg jag det. Det var en militär radarstation med två stora radarmaster som roterade. Jag har ju hyggligt klart för mig att det är förbjudet att flyga drönare i Kroatien och kan ju ana att det gäller i synnerhet i militära skyddsområden. Det blev en snabb landning och hoppackning av drönaren. Vi drog ankaret och rundade klippan som hade en till två sjömils avlyst område. Vi gick in i en vik som vi fått rekomendationer om ,Saplunara som ligger på Mljets sydost spets. En trevlig vik med bojar och ett litet samhälle med några konobas och någon livsmedelsaffär. Efter lunch var planen att segla upp till Sipan och ligga där för natten. På lördagsmorgonen skall vi ju gå in till Dubrovnik för att möta upp Pia, Gunnar, Eva och Claes som landar på förmiddagen. Naturligtvis hade vinden i näsan och det var inte heller mycket till vind. 2-3 m/sek. Det blev till att tuffa för motor. Skönt att vi nu uppgraderat till lite större motorer. Dom gör att vi går några knop snabbare och dessutom lite bättre bett i manövrerna i hamnarna. Dessutom på lägre varv. Känns som en bra investering. Vi landade till slut på ön Kolocep där vi la oss på svaj. Det blev lite paddlande och det blev även tid för premiärtur för vår dinge. Den gick fantastiskt bra med en Honda 8 hk. Planade lätt med två personer vilket gör att vi kan välja att ligga utanför en marina och ta dingen in på ett snabbt och säkert sätt.
Vi bäddade i nätet och kollade stjärnhimmeln igen även denna kväll. Magiskt….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-